• De beste kwaliteit edelstenen
  • Persoonlijke aandacht
  • Transparant en eerlijk advies

Het ontstaan van De Edelstenen Loods

Gepubliceerd op 6 januari 2020 om 20:40

Voordat mijn kindje ' De Edelelstenen Loods' geboren werd is er nog een hele geschiedenis aan vooraf

gegaan.

Het lijkt me leuk om dit met jullie te delen omdat ik de afgelopen jaren heb ontdekt dat edelstenen mensen verbinden!

Ik heb in een paar jaar veel nieuwe en lieve vrienden erbij gekregen dankzij het Stenen Rijk.

Voordat ik mij ECHT bewust werd van de kracht van stenen ging er het nodige aan vooraf.

 

Waarom kinderen heel goed zelf weten welke steen bij hen hoort ... 


Stenen hebben eigenlijk van jongs af aan al deel uitgemaakt van mijn leven op een onbewuste manier.

Ik weet nog heel goed dat ik dolgraag met schelpen, fossielen en stenen die ik buiten vond liep te friemelen.

Waar ik ook was een steen had al gauw mijn aandacht.

Ik vond het heerlijk om naar de glinsteringen te kijken in kiezels of keien, maar ook het geluid van stenen die tegen elkaar ketsen kon me eindeloos fascineren.

Het leggen van patronen en figuren vond ik ook leuk.

 

Voor mij WAS het er gewoon!

Het kwam van binnenuit en ik deelde deze voorliefde toen nog met niemand behalve met mijn broertje die door mijn toedoen een steen op at omdat hij dacht dat het een snoepje was. OEPS!

Ook had ik zo nu en dan een tijgeroog in mijn buurt die er af en aan was en dan ineens weer verdween.

Op de een of andere manier wist ik altijd dat deze steen weer terug zou komen als ik haar nodig had,

ook wist ik dat zij mij beschermde.

Dit had niemand mij verteld, voor mij was dat gewoon zo.

En dit is ook precies de reden waarom kinderen zo goed zijn in het uitzoeken van de steen die bij HEN hoort terwijl volwassenen soms worstelen met het vinden van de 'juiste steen' voor henzelf of een ander.

VOLG JE HART...

In onze winkel probeer ik samen met jou terug te gaan naar de kracht van het kind, de verwondering, spelen en voelen in plaats van denken.

 

Later in mijn tienerjaren waren er af aan aan wel wat edelstenen in mijn buurt.

Ook had ik  een pendel maar ik maakte toen meer gebruik van de magie in mijzelf.

Ja, zonder boeken, zonder internet zonder middelen kon ik zo vanuit innerlijk compas goed contact maken met wat nodig was op dat moment. In was wel één van de weinigen in mijn omgeving (zo voelde het) dus ik sprak

er met niemand over.

 

Dit tot mijn oudste en zeer bijzondere zoon geboren werd ... ik schoot in mijn hoofd, het licht ging uit ... ik liet me meezuigen door maatschappelijk geneuzel, verplichtingen, angst om niet perfect te zijn en andere aardse chaos.

 

Wat er gebeurde toen de dokter zei dat ik tijd voor mezelf moet maken

 

Misschien kunnen sommigen van jullie het raden of zitten jullie zelfs in EXACT dezelfde fase.

Of ben je er hopelijk uit aan het klimmen.

Ik ging zo op in het willen presteren, een goede moeder willen zijn een goede vrouw willen zijn en het opvoeden van twee mooie maar ontzettend gevoelige zoons dat ik mijzelf volledig verloor.

Ik draafde maar door en door en door met als resultaat elk eind van het jaar na het eindigen van het 'trouwseizoen' [want ja ik ben ook trouwfotograaf] met een mini burn out.

Mijn aandacht ging uit naar alles behalve ikzelf, mijn werk stond voor wat ik dacht dat ik waard was en daarnaast was depressie en uitputting vaak een norm.

Vergezeld door mijn perfectionisme lag roofbouw op de loer.

 

Ik had dit in eerste instantie helemaal niet door.

Zat constant in mijn hoofd, haalde niet goed adem, had paniek aanvallen en was bij tijd en wijlen niet vooruit te branden.

Dit alles stapelde zich op totdat het zo groot werd dat ik bij de cardioloog zat met hartklachten [althans dat dacht ik]

Niets was minder waar ik was zo het contact met mijn lichaam kwijtgeraakt dat ik niet doorhad dat mijn lichaam pertinent te weinig zuurstof had als gevolg van Chronische hyperventilatie, een aandoening waarbij je systematisch verkeerd adem haalt met onverklaarbare klachten die lijken op een hartaanval, paniekaanvallen, pijn in de ribben en andere ledematen, constant verzuurde spieren en ga maar door.

 

De dokter was zeker van haar zaak en duidelijk, ik moest heel gauw gaan ontspannen en tijd maken voor mezelf. Maar hoe doe je dat als je niet 'beter weet' Gewoon 'DOEN'? Zo werkt het helaas niet... het topje van de ijsberg kwam in zicht ... 

 

De terugkeer naar de kern met hulp van lichtwerkers

 

Volgens de dokter moest ik dus ,leren ontspannen', want dat zat niet meer in mij ... ik kreeg een ademhalings therapeut toegewezen, een fantastische vrouw die dwars door mij heen keek en precies wist wat ik nodig had om de juiste kant op te gaan rollen. Ondanks de paar bezoekjes die ik haar heb gebracht heeft zij mij weer doen realiseren dat er meer was dan kinderen, huishouden, werk en werk werk werk.Zij liet me zien dat er meer was dan het oog waarneemt en herinnerde mij eraan dat er een andere wereld is naast de dagelijkse verplichtingen.

Omdat ik het zelf niet meer wist waar te beginnen boekte ik een online skype sessie met spiritueel coach Mireille Bruin. Mireille is een vrouw die dwars door je excuses heen kijkt op een krachtige, directe maar liefdevolle wijze.

Een paar rake woorden van haar zetten mij aan het denken over het onderwerp 'zelfliefde' iets wat in die tijd voor mij voelde als iets raars, ontastbaars en iets waar ik TOTAAL niet bij kon met mijn hoofd en al helemaal niet met mijn hart. Blijkbaar zette dit gesprek weer het een en het ander in gang en ik kwam in een stroomversnelling waarbij ik te maken kreeg met bijzondere mensen die mij spiegels voorhielden. Mijn leven kwam im een gigantische stroomversnelling, zowel fysiek als mentaal ging ik steeds beter voor mezelf zorgen en dit werd alleen nog maar beter nadat ik een traditionele markering [tattoo d.m.v hand tapping] had laten plaatsen door een zeer kundig cultuurdrager van de Alifuru [Joe Patasiwa]. Hij gaf mij letterlijk mijn fundering terug en er kwam meer ruimte vrij voor nog meer zelfonderzoek. Dit stukje is niet uit te leggen in woorden maar ik ben deze man tot op de dag van vandaag dankbaar voor de eer. Deze vorm van tatooëren was meer dan symbolen in de huid tikken, het ging veel verder dan dat maar woorden schieten echt tekort. De periode erna was een complete achtbaan vol levenslessen op alle vlakken van mijn leven.

 

Dit duurde zo een tijd voort totdat ik op een dag weer vastliep en dacht OK! Dit was het dan?! Wat had ik nu eigenlijk geleerd? Was dit dan het eind station of was er meer? Weer belde ik Mireille ... Mireille zette me weer op de rails met een aantal stevige woorden die ik nodig had. En nu? ,,Ik ken een aantal lichtwerkers,, opperde Mireille. Lichtwerkers? Wat was dat?

 

"Hier heb je een paar namen van lichtwerkers waarvan ik denk dat ze bij jou zouden kunnen passen,, ging ze verder ... "VOEL jij maar welke goed voelt voor jou.,, huh uhhh oh ... help! Er gingen weken voorbij waarbij ik alles afwoog voor mezelf ... ik voelde ook vooral veel angst dus voordat ik de eerste lichtwerker zag waren we weken verder... maar mijn hart wist precies waar ze moest zijn.

De weg erheen was angstig ... maar ik liep vol verwondering en nieuwe kennis als een veertje de praktijk uit met een hoofd vol termen waarvan ik nog nooit had gehoord en wolkjes onder mijn voeten. WAUW! En nu komt het gedeelte waar de hele essentie van de Edelstenen Loods op is gebouwd ... 

 

De fundering van De Edelstenen Loods begon met een levendige droom over kristallen

We komen nu aan het bij het stuk dat het Stenen Rijk weer haar intrede deed in mijn leven... op een wel hele bijzondere manier. Namelijk via een droom.

 

Zoals ik hierboven al had verteld had ik een 'helende sessie ' gehad bij een fijne lichtwerker die mij had ontdaan van wat ruis waardoor ik weer bij wat dieper lagen in mezelf kon komen.

Ik zag en voelde de dingen weer helderder.

Het was dan ook echt vlak na deze zeer onvergetelijke sessie dat ik werd overvallen door een droom waarvan ik mij tot op de dag van vandaag alle details van kan herinneren.

Ik was helemaal niet bezig met Edelstenen indertijd, verre van zelfs maar vanaf die dag veranderde dit voorgoed.  

De droom ging als volgt: 

 

Ik kwam bij een soort grot met ervoor een kade waar een heel groot schip aangemeerd lag dat hard op en neer deinde en dreigde te zinken. Ik rende de grot in in paniek want ik wilde het schip 'redden'. In die grot kwam ik een vriendin tegen die rustig als een soort 'Boedha' beeld roerloos op een grote steen zat in lotus houding. Ik vroeg haar of ze mij wilde helpen zoeken naar ... jawel ''Kristallen'' ik had de kristallen nodig om de "wereld te redden" van de ondergang en dat kon alleen maar met kristallen. Het schip stond denk ik voor de "ondergang" van de mensheid[?] Mijn vriendin bleef daar rustig zitten zoals ik haar ook ken en zei dat ze zou blijven zitten waar ze was  maar dat ze er voor me zou zijn als ik haar nodig had. En ik bleef maar rennen op zoek naar kristallen ... totdat ik wakker werd ...  Ik had zoveel energie en ik voelde dat dit niet zomaar een droom was. 

 

Deze droom liet me niet los en diezelfde dag voelde ik heel erg de drang om de vriendin te bellen waar ik het zojuist over had en zij stelde op haar beurt voor om naar de Mineralen Beurs in Rijswijk te gaan.

 

Met de droom op de achtergrond en het gevoel een nieuwe missie te hebben gingen we naar de beurs waar ik letterlijk overspoeld werd door informatie en niet alleen dat ... ook voelde ik veel hoofdpijn en overprikkeling van zoveel bij elkaar. Dat mocht overigens de pret niet drukken. Behalve hoofdpijn voelde ik niet veel bij het aanraken van de mineralen en overige stenen tot het moment dat ik bij een stand kwam met twee vriendelijke Kossovaren. Daar lag een groot zwart, stoer mineraal dat mij meer aan de planeet Mars deed denken dan aan een creatie van de aarde.Ik pakte hem op en werd letterlijk de grond in getrokken voor mijn gevoel maar wel op een goede manier. Alle aderen in mijn lichaam voelde ik tintelen van hoofd tot teen.WAUW dus dit bedoelde men met de energie van kristallen! Het was de eerste keer in mijn leven dat ik ECHT de trilling van een kristal kon waarnemen en vanaf dat moment stond ik ook helemaal open.

 

Ik was overtuigd. Vanaf die dag, nu ongeveer drie jaar geleden, ben ik begonnen met het onderzoeken van de wondere wereld van de mineralen zowel geologisch gezien als spiritueel wilde en wil ik nog steeds alles weten.

Ik kocht grote partijen stenen op van mensen die er van af wilden om maar te kunnen voelen en ervaren wat was was ... letterlijk DUIZENDEN stenen passeerden mijn handen.

Het huis begon uit te puilen en mijn bankrekening liep leeg.

De behoefte om uit te wisselen, te ruilen, en nieuwe vrienden te maken in de mineralen wereld groeide met de dag.

Dit liep parallel aan mijn behoefte om kennis te gaan delen en verspreiden met andere liefhebbers.

Om te proeven van de edelstenen markt heb ik een aantal keren deelgenomen als standhouder bij de Mineralen beurs in Rijswijk waar alles begon.

Dit was geweldig!

 

Toen wij in eind 2018 ons droomhuis vonden met daarin een winkelpand en een grote loods was het voor mij duidelijk wat er hier zou gaan gebeuren.

In Augustus 2019 was het eindelijk zover en konden wij gaan bouwen aan ons eigen mineralen paradijs.

En ik zeg inderdaad wij want mijn hele gezin heeft hierin letterlijk een 'steentje' bijgedragen,

ieder op zijn eigen manier. 

 

De tijd is dan nu ook aangekomen om mijn droom na te jagen, we beginnen met een mooie showroom gevuld met alle schatten der natuur en de loods zal als opslag dienen. Jullie pakketjes die logeren hier ook. 

 

Kristallen hebben mijn leven meer betekenis gegeven, ze hebben mij meer vrienden gegeven en meer rust in mijn leven, iets om naar uit te kijken en om elke dag van te genieten maar ook te waarderen wat de aarde ons schenkt.

 

Dit hoop ik nog lang met heel veel mensen te mogen delen.

 

Wie weet tot ziens bij 'De Edelstenenloods' 

 

Liefs, Sarah 

 

Reactie plaatsen

Reacties

Wies García i a
4 jaar geleden

Wat een mooi verhaal ! Ook heel inspirerend. Ik heb ook al mijn hele leven iets met stenen heb geen ervaring zoals jij die had maar voel me gewoon goed bij bepaalde stenen. Dankjewel voor je mooie verhaal.

Marian
4 jaar geleden

Wat een mooi eerlijk verhaal,
Dat edelstenen rust geven in roerige tijden hebben wij zelf de laatste jaren mogen ervaren.
Begon met een labradoriethanger.
En later met een agaat van de kringloop🤗
Na mij er in verdiept tehebben en wij jou hebben leren kennen met jou mooie eerlijke stenen,
hebben wij veel rust gevonden.
Samen zijn wij met deze mooie virus besmet.💖
Veel groeten van Eef en Marian

Natascha
3 jaar geleden

Hoi Sarah,
Wat leuk om je verhaal hierna toe te lezen! We hebben een hoop raakvlakken las ik.. super fijn dat ik jou mooie winkel tegen kwam op het net nu nog eens in het echt bezoeken en jou ontmoeten! Bedankt dat je dit allemaal met ons deel.
Liefs Natascha

Sandra
3 jaar geleden

Wow Sarah, wat een pracht mooi verhaal. Heerlijk zitten te genieten bij het lezen ervan. Die prachtige creaties uit de natuur. Ik kan er uren naar kijken, voelen en staren.
Mjjn verzameling wordt alleen maar groter helluppppp. Maar wat fijn als ik bij ze ben. Ze roepen mij gewoon hihi.
Dank voor het delen van jou prachtige verhaal.🙌💕🙌